fbpx

Творити гуцульський дзен: "Дідова Хатчина" представляє особливих гостей на фестинах

Культура 21:20, 14.07, 2017

Майстриня з династії ліжникарів, кращі керамісти Косівщини та знавець духовного співу – такі та інші, не менш цікаві і відомі гості провадитимуть майстер-класи на Фестинах, що їх влаштовує мистецький креативний простір "Дідова хатчина".

КУРС писав, що "Дідова Хатчина" 21-23 липня влаштовує гуцульські фестини – мистецька резиденція в селі Яворів Косівського району проводить своєрідний фестиваль, на який запрошує знакових гуцульських майстрів, художників, колекціонерів.

Один із перших заявлених гостей  Богдан Петричук, етнограф, колекціонер, реконструктор, що живе в селі Бабин на Косівщині.

Також на Фестинах від "Дідової Хатчини" будуть Люба Рибенчук – майстриня з ліжникарства в третьому коліні. Навчала ремеслу її бабуся, а згодом мама. Навчала з такого раннього дитинства, що й не пам'ятає, коли вперше почала ткати. Каже, що народилася і вже вміла. Майстриня дасть на фестинах майстер-клас. 

Продемонструють свої вміння і розкажуть про особливості гуцулсьької кераміки Сергій Дутка та Толік Дутка – одні з найкращих керамістів Косівщини. Їх вироби дуже легко впізнати в будь-якому куточку країни, а іноді можна зустріти і за її межами.

"Творити гуцульський дзен за гончарним колом разом з братами-гончарами", – запрошують організатори. 

А ще на Фестинах у "Дідовій Хатчині" разом з Юрій Йосифович (Jura Josyfovych) будуть досліджувати духовний спів.

Реєстрація на Фестини – до 15 липня: https://goo.gl/ZXJcSB

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: