fbpx

Тисячі калушан можуть втратити роботу через проблеми "Лукойлу"

Економіка 20:06, 29.03, 2015

Інвестор російського походження просить у влади лояльності і сприяння у розвитку підприємства.

7 мільярдів валової продукції втрачає держава від простою "Карпатнафтохіму" – заводу, розташованого у Калуші Івано-Франківської області, заявляють на самому підприємстві, пише Zahid.net.

Його працівники та представники голови російської компанії "Лукойл" в Україні б'ють на сполох, бо якщо завод не запрацює, то зі щомісячним збитком у 50 мільйонів гривень інвестор з російським походженням утримувати підприємство більше не зможе. Відповідно, кілька тисяч людей залишаться без роботи.

Як нагадали на підприємстві, ще за прем’єрства Миколи Азарова "Лукойл", який є власником нафтохімічного гіганта, на найвищому рівні домовився за преференції для свого активу, пише місцеве видання "Вікна" з посиланням на канал новин 402. Йдеться про захист перед іноземними конкурентами та пільги на перевезення сировини Україною. Та тоді слова залишилися словами. Відтак компанія сподівається на лояльність теперішньої влади.

"Ми хочемо бути повноцінною частиною економіки України, ми хочемо працювати і розвиватися. Поки що, як би там не було, ми – на утриманні, людей ще не звільняють і дають зарплату", – зазначив заступник голови профкому "Лукор-Карпатнафтохім" у Калуші Анатолій Дутчак.

За словами головного інженера "Карпатнафтохіму" Івана Підсадюка, за останніх 10 років підприємство суттєво модернізували.

"Підприємство випускає такі продукти, як етилен, поліетилен, полівінілхлорид. В України аналогічних підприємств немає", – заявив він.

Водночас вся надія зараз на теперішню владу, кажуть керівники українського підрозділу російського "Лукойла". Саме завдяки такій співпраці люди не залишать без роботи, а державна казна значно поповниться.

Нагадаємо, в СБУ вважають, що російський "Лукойл" незаконно отримав у власність український нафтохімічний комплекс, завдавши Україні збитків на 73 млн дол. Порушене провадження. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: