fbpx

У 2016 році Івано-Франківщина прийме "ГогольFest"

Стиль життя 13:26, 23.12, 2015

У червні 2016 року на Прикарпатті відбудеться щорічний мультидисциплінарний міжнародний фестиваль сучасного мистецтва "ГогольFest".

Про це розповіла сьогодні на засіданні колегії управління культури, національностей та релігій заступниця голови обласної ради, член Ради партії "ВОЛЯ" Ольга Галабала.

Вона зауважила, що це фестиваль європейського рівня, який дасть можливість показати культуру області на якісно новому рівні.

Також вона додала, що галузь культури має стати пріоритетною для Прикарпаття.

"Досягнули згоди між обласною радою та обласною державною адміністрацією в тому, що в нас сегмент культури наступно року буде пріоритетним. Культура – це не лише витрачання коштів на утримання галузі, а й та сфера, яка може дати нашій області дуже багато прибутків. Це тому, що культура пов’язана з туризмом, приваблює туристів, розказує про нашу область світу. Культура може дати нам поштовх для розвитку",  зазначила Галабала.

Для розвитку культурних напрямків залучатимуть експертів високого рівня. Вже зголосився допомагати із написанням грантів та налагодженням міжнародних відносин організатор вищезгаданого "ГогольFest" Максим Демський.

У культурній сфері планується реалізувати ряд пілотних проектів, серед яких інноваційні бібліотеки, перетворення будинків культури в центри розвитку особистості, розвиток фестивального руху та багато інших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: