fbpx

У 90% ліфтів на Прикарпатті закінчився термін експлуатації, – Держпраці

Суспільство 13:38, 03.08, 2018

В Івано-Франківську Управління Держпраці провело нараду з фірмами, які обслуговують ліфти на території області.

У нараді взяли участь начальник Управління Ігор Росипайло, перший заступник начальника Управління Руслан Мазур, начальник відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді на транспорті та зв’язку Андрій Іванишин та представники організацій, які здійснюють технічне обслуговування ліфтів: ПП Спеціалізоване Ремонтне Будівельне Управління "Прикарпатліфт", ПП СРБУ "Ліфткомплект", ТОВ "Портал", ТОВ "Техмонтаж",  ПрАТ "Отіс", ПП "Західліфттех", ПП Дзундза М. Й.

На території Івано-Франківської області експлуатується 2168 ліфтів, з них – 1723 встановлено в багатоповерхових житлових будинках міста та області, інформує прес-служба Управління Держпраці в Івано-Франківській області.

"В області, як і в Україні в цілому, зростає тенденція щодо створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, які беруть на себе функції забезпечення надійної експлуатації ліфтів", – зазначив начальник Управління.

"Працівники таких об’єднань не в повній мірі володіють знаннями щодо основних вимог безпеки під час експлуатації ліфтів, не завжди виконують свої функції з ремонту машинних приміщень (особливо їх дахів), поверхових площадок, тощо",  йдеться у повідомленні.

Особлива увага була приділена ліфтам, які відпрацювали свій нормативний термін експлуатації – більш як 25 років, а їх в області близько 90%.

"Технічний стан більшості таких ліфтів не може в повному обсязі гарантувати їх безпечність та надійність під час експлуатації. Тому необхідно проводити їх модернізацію або повну заміну. Адже безпечна експлуатація ліфтів – це запорука здоров’я і життя їх користувачів",  наголосив Ігор Росипайло.

За підсумками засідання вирішено провести спільну нараду із керівниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, а також звернутися до органів місцевого самоврядування щодо виділення коштів для модернізації та ремонту ліфтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: