fbpx

В активного студентства відбулась сесія "мозкового штурму" – майбутнє Івано-Франківська

Суспільство 22:27, 24.09, 2015

Молодь – це рушійна сила в усі часи і в усіх державах, проте в Івано-Франківську, як нарікають самі ж студентські лідери, їхні побажання та ініціативи помирають у владних кабінетах.

Саме для того, аби втілити свої ідеї в реальність, активісти з вищих навчальних закладів Івано-Франківська і вирішили  провести сесію "мозкового штурму". Її зробили виїзною, аби мати можливість плідно попрацювати та обговорити своє бачення розвитку міста, а напрацювання відразу ж подали народному депутату України Олександру Шевченку та передали для формування програми розвитку Івано-Франківська в Інститут розвитку міста "Новий Івано-Франківськ", започаткований нардепом.

"Я сама є активною студенткою і я знаю, що таких студентів є багато. Ми всі готові попрацювати, але хочемо відчувати підтримку… Ми маємо безліч цікавих ідей, маємо бажання і натхнення творити, але хочемо відчувати, що ми не самі, хочемо, щоб нам давали слушні поради, можливо, навіть повчали… Бо навіть щоб зробити місто красивим, естетичним, не потрібні надзвичайно великі економічні ресурси, просто потрібні бажання і співпраця", – говорить Тетяна Момон, студентка ІФНТУНГ.

Олександр Шевченко наголошує, що молодь треба стимулювати і однозначно допомагати в перших кроках в самостійному житті. "Необхідно створити всі можливі передумови для розвитку молоді, аби вони не шукали доброї долі за кордоном, а залишались жити в Україні, разом з родинами з друзями… Сьогодні в країні, за статистикою, 80% людей просто хочуть поїхати на заробітки за кордон, а 45% людей хочуть взагалі виїхати з країни. З цим треба боротись. Відповідно треба створити такі передумови молоді, щоб вони намагались реалізувати самих себе тут, в Україні", – переконаний нардеп. Якщо справедливо ставитись до молоді, зазначає Олександр Шевченко, то вони в перспективі справедливо ставитимуться до нас, коли ми будемо старшим поколінням.

Протягом секційних занять близько півсотні активістів напрацювали ряд ідей, які сподіваються втілити вже найближчим часом.

Зокрема, студенти не бачать розвитку міста без розвитку велосипедної інфраструктури. Одне з найбільших бажань – це європейські велодоріжки, а також велокав’ярня.

 Готова молодь долучитись і до створення відпочинкових зон на берегах Бистриць чи німецького озера. Тут виник ряд пропозицій з облаштування пляжної зони з волейбольною площадкою, сіткою для гри в бадмінтон, лежаками, створеними власноруч студентами, та цікавими лавками і столиками для відпочинку…

Сергій Гаєвський, куратор молодіжних програм в Інституті розвитку міста "Новий Івано-Франківськ", представник команди народного депутата О. Шевченка, переконаний, що саме напрацьовані ідеї та проекти стануть першочерговими до виконання в майбутньому, адже вони є цікавими і, головне, їх можна втілити спільно з студентами швидко і затративши мінімум коштів. "Івано-Франківськ – місто молоді. Ми вважаємо, що наше місто має задовольняти потреби усіх вікових груп, а оскільки студенти – це величезна рушійна сила з прогресивними ідеями і сучасними рішеннями, вважаємо, що потрібно прислухатись до них і більш активно залучати до творення нашого сьогодення та нашого міста", – підкреслив С. Гаєвський.

На правах реклами

 


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: