fbpx

У багатоповерхівці на Довженка замінили труби

Суспільство 15:17, 04.08, 2017

Два місяці тому ми навіть боялись підходити до підвалу 2-го корпусу будинку, що на Довженка, 8. Смердюча каналізація була не тільки під будинком, але й назовні. Мешканці, а це майже сотня квартир, потерпали від комарів і жахливого смороду.

А що найгірше – вода розмивала основи будинку, тож він нещадно руйнувався. Проте, МІУК, на балансі якого і перебуває багатоповерхівка, чомусь роками просто не помічав цієї проблеми. Аж поки одного дня мешканці будинку не завітали до міського голови. У подарунок принесли трилітрову банку із фекаліями.

"Ми писали і ходили в усі інстанції. Глухо, одні відмовки. На щастя, нам допоміг депутат від нашого округу Сергій Гаєвський. Він взявся за вирішення нашої проблеми, пішов разом із нами до мера. І ось результат. У це важко повірити, але у нас тепер сухо", – каже Анна Німчук.

"Головне – це бажання самих людей. Бо тільки спільними зусиллями можна щось змінити. Їх не хотіли чути, але вони не здалися. Завдяки наполегливості тепер їхня проблема вирішена", – розповідає депутат міської ради від партії "УКРОП" Сергій Гаєвський.

 Після того візиту все запрацювало. Працівники "Водоекотехпрому" викачали воду. Потім взялись за заміну труб. У підвалі майстри працювали два тижні. Роботи, кажуть, було чимало.

"Тут була повністю прогнила труба. Всі 60 метрів – у дірках. З них били фонтани. Ми кидали трубу і робили врізку на кожний стояк", – розповідає майстер Володимир.

Сьогодні ж підвал оглядають представники МІУКу. Інженери перевіряють виконані роботи.

"Ми оглянули мережу холодного водопостачання. Все зроблено добре", – каже інженер Віктор Коржак.

Фахівці запевняють: більше цей підвал не плаватиме. Щоправда, коли звідси врешті викачали усю воду, виявилось, що об’єм робіт – значно більший, аніж планувалось. Тому замість 20 тисяч роботи обійшлись у 31 тисячу гривень. Половину суми відшкодує МІУК, решта – частка мешканців. Оскільки підвал ремонтували за програмою співфінансування. Проте місцевих це не бентежить. Люди радіють, що врешті вирішили свою наболілу проблему.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: