fbpx

У бібліотеках Прикарпаття створюють електронні каталоги видань

Культура 19:48, 23.12, 2015

150 бібліотек області оснащені комп'ютерним обладнанням, 130 з них мають можливості для користування інтернет-ресурсами.

Про це сьогодні під час засідання колегії управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації поінформувала директор обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Франка Людмила Бабій, доповідаючи про інноваційну діяльність бібліотечних працівників.

"Бібліотеки ведуть електронні каталоги, різноманітні бази даних, створюють блоги, – зазначила Людмила Василівна. – В Івано-Франківську впорядковано зведений каталог періодичних видань. Всі районні бібліотеки мають власні сайти".

Однак, на думку заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка, впровадження новітніх технологій у роботу бібліотечних працівників області ще й дотепер відбувається повільними темпами, зокрема, це стосується створення електронних каталогів видань, яких на Прикарпатті є лише чотири.

"Необхідно працювати над тим, щоб подібні електронні каталоги були у кожному районі, – вважає Ігор Пасічняк. – Важливо ініціювати підготовку спеціального звернення до Міністерства культури України, в якому окреслити потребу в придбанні програмного забезпечення для створення електронних каталогів та активізувати цю роботу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: