fbpx

У Білому домі розповіли, як допоможуть Україні

Політика 10:44, 19.09, 2014

Українці отримають $291 млн допомоги від Штатів – на армію і на розвиток економіки.

Уряд США виділить близько $291 млн для підтримки України в цьому році та кредитні гарантії на $1 млрд, передає ТВі.

"До цієї суми входить оприлюднений сьогодні президентом Бараком Обамою новий пакет допомоги (Україні) – $53 млн", – повідомляє прес-служба Білого дому.

Із $53 мільйонів більш як $7 млн буде спрямовано міжнародним гуманітарним організаціям для допомоги постраждалим у конфлікті на сході України.

Решту $46 млн спрямують на армію України та на захист кордонів. Ця допомога надійде як доповнення до $70 млн для української армії, про які США оголошували раніше.

Також 26-27 вересня в Україну прибуде делегація для обговорення з урядом і з бізнес-елітою проведення реформ в українській економіці та здійснення необхідних кроків для створення в короткі терміни інвестиційного клімату і для залучення приватного капіталу.

Уряд США продовжить роботу із Конгресом для створення додаткових можливостей допомоги Україні.

Білий дім наводить у приклад такої роботи запит до Конгресу про надання додаткових $45 млн у 2015 році для сумісності армії України та західних збройних сил.

Білий дім повідомляє, що до оголошеного пакету допомоги Україні входить надання $116 млн для спорядження та навчання українських підрозділів, включаючи Збройні сили України, Нацгвардію і прикордонників.

Допомога передбачає надання бронежилетів, шоломів, транспорту, приладів нічного бачення, важкого інженерного обладнання, радіостанцій, патрульних катерів, наметів, радарів, форми та ін.

Також США спільно із ЄС почнуть скеровувати в Україну військових і цивільних експертів для підвищення можливостей оборони та для довгострокової співпраці. Серед іншого, в Україну відрядять команди медиків і радників із безпеки.

Крім того, в Україну скерують експертів із енергетики. США співпрацюють із міжнародними донорами для допомоги Україні в розвитку ефективного використання енергії, незалежної від російського газу і нафти.

Уряд США проведе навчання для створення групи експертів України у Світовій організації торгівлі. Це необхідно для приведення стандартів України до стандартів СОТ. Також США посприяють захисту інтелектуальної власності в Україні.

США нададуть підтримку малим і середнім підприємствам України у виході на нові міжнародні ринки. Це містить плани щодо створення сільськогосподарської торгової місії для сприяння двосторонній торгівлі між Україною та США.

Білий дім обіцяє допомогу в поверненні в Україну викрадених фінансових коштів екс-керівництвом країни. Також американські експерти допоможуть створити закони для боротьби із корупцією в Україні.

"Ми також робитимемо свій внесок у міжнародні зусилля, зокрема в межах ОЕСР та ЄБРР, з метою стримування підкупу іноземних посадових осіб і поліпшення ділового клімату України", – заявляє Білий дім.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: