fbpx

У Богородчанах віряни УПЦ (МП) не пускали депутатів у "Митрополичі палати" і поширили неправдиву заяву про насильство

Суспільство 17:19, 28.09, 2018

Сьогодні депутатська комісія Богородчанської районної ради намагалася потрапити у приміщення "Митрополичих палат", які рішенням сесії передано у користування місцевій музичній школі. Але попередні користувачі – УПЦ (МП) – намагалися завадити їм.

Потрапити у приміщення, яке належить громаді, депутатам намагались завадити кілька вірян УПЦ (МП). 

На сайті УПЦ навіть оприлюднили неправдиву заяву, що “Правий сектор” у Богородчанах побив вірян УПЦ і намагаєтсья захопити “Митрополичі палати”. В одного чоловіка нібито струс мозку, в іншого  зламана рука.

У прес-службі Нацполіції КУРСу повідомили, що о 14:16 отримали заяву від громадянина, начебто невідомі особи в Богородчанах намагаються захопити “Митрополичі палати”. На місце виїхала слідчо-оперативна група. Повідомлень про потерпілих в поліцію не надходило.

Спростували заяву УПЦ також депутати обласної ради Святослав Никорович, Леся Рудик та голова Богородчанської РДА Франко Єжак, які зараз на місці подій.

Франко Єжак розповів КУРСу, що фізичної сили ніхто не застосовував. Заяву, оприлюднену УПЦ (МП), він назвав неправдивою.

“Є багато очевидців. Депутати обласної, районної ради – всі підтвердять, що сили ніхто не застосовував”, – сказав голова РДА.

Конфлікт відбувся через два приміщення, які віряни УПЦ (МП) відмовляються звільнити, чим ігнорують рішення сесії  Богородчанської райради про передачу їх музичній школі.

“Це приміщення музичної школи, яке колись, розпоядженням, було передано у тимчасове користування церкві. Вони не використовували його за призначеннями. Тим більше, були зверенення музичної школи, що їм не вистачає навчальних приміщень. Ми звернулися в районну раду, аби повернути майно музичній школі. І хочу наголосити, що це було одностайне рішення сесії”, – сказав Франко Єжак.

Зараз на місці присутні депутати обласної і районної ради, мешканці Богородчан та близько двох десятків вірян УПЦ (МП), які не погоджуються з рішенням про передачу приміщень. Деякі поводяться агресивно.

Правоохоронці стежать за провопорядком та опечатують приміщення до з’ясування обставин.

Франко Єжак допускає, що віряни можуть оскаржувати у суді рішення районної ради.

В секторі комунікації поліції в Івано-Франківські області повідомили, що наразі інших причин конфлікту, в тому числі на міжконфесійному ґрунті, не встановлено. Жодної протизаконної дії щодо культової споруди не здійснювалось. Внаслідок суперечки з приводу отримання тілесних ушкоджень за медичною допомогою звернулися двоє місцевих жителів. Одному з них діагностовано забій м’яких тканин надбрівної ділянки голови, іншому – розтяжка зв’язок ліктьового суглоба та забійне садно ока.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: