fbpx

У Бурштині випав чорний дощ. ФОТОФАКТ

Суспільство 14:29, 08.03, 2018

Люди зафіксували на фото, як у місті Бурштин на Прикарпатті падав чорний дощ.

Місцеві жителі нарікають, що все через Бурштинську теплову електростанцію, яка викидає в повітря небезпечні речовини.

Фото  у соцмережі Facebook опублікувала Уляна Суховій.

Як писав КУРС, наприкінці лютого мешканці Бурштина зафіксували, як у місті падає сірий сніг, після того як Бурштинська ТЕС повідомила про зменшення викидів.

Нагадаємо, нещодавно після численних скарг мешканців на громадських слуханнях у Галичі створили робочу групу для перевірки забруднень від діяльності Бурштинської ТЕС, до якої увійшли представники влади, депутати з населених пунктів, де спостерігаються специфічні опади, та громади.

Місцеві мешканці також ініціювали створення незалежної та незаангажованої екологічної комісії із фахівців, які проведуть незалежні перевірки, дослідження та аналізи на території усіх населених пунктів, де помічали такі опади. 

У прес-службі "ДТЕК Бурштинська ТЕС" прокоментували інцидент, пише Галка

"Бурштинська ТЕС збудована в 1969 році та була в державній власності до 2012 року. Як і тоді, так і з моменту приватизації працювала дванадцятьма енергоблоками. Викиди твердих часток в атмосферу спостерігалися завжди. В залежності від погодних умов і напряму димового факела мешканці можуть спостерігати зони забруднення від роботи старих електрофільтрів максимум в радіусі 40 км від Бурштинської ТЕС. Компанія ДТЕК несе соціально корпоративну відповідальність, і питання екології є пріоритетним в діяльності. На сьогоднішній день компанія оновила уже 3 електрофільтри, це скоротило кількість викидів твердих часток в повітря. Стратегічний план на 10 років передбачає заміну ще 3 електрофільтрів. Реконструкція блоку – це масштабний, довготривалий і високовартісний процес, а тому компанія не може реконструювати одразу всі 12 енергоблоків", – зазначають у компанії.

Нагадаємо, минулого року обласну екоінспекцію не пустили на Бурштинську ТЕС для перевірки рівня викидів.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: