fbpx

У Биткові можуть зупинити видобуток газу – під загрозою звільнення 200 працівників "Надвірнанафтогазу"

Суспільство 13:52, 17.03, 2016

Про на засіданні постійної депутатської комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування повідомив директор НГДУ "Надвірнанафтогаз" Володимир Чуприна.

Володимир Чуприна звернувся до обласної ради із скаргою на дії Державної служби геології та надр України, яка не продовжила спецдозволи на видобуток газу на свердловині у селі Битків Надвірнянського району (Битківське родовще). 

За словами Чуприни, це "недержавницький підхід". У колективі наростає невдоволення: з 1600 працівників підприємства внаслідок зупинки розробки родовища без роботи залишиться 200 осіб. На сьогодні вони перебувають у вимушений відпустці. У разі, якщо Держгеонадра не змінять рішення, ці люди приречені на скорочення.

Зупинка родовища, застерігає Чуприна, створює і серйозні екологічні загрози: у селах Пасічна і Битків підвищується загазованість, зростає тиск в пластах через зупинку видобутку.

Громада Биткова підтримала вимоги газовиків. 

"Схід села висловився за погодження продовження роботи з розробки свердловин. У нас така специфіка села, що сантиметрів 60-80 від поверхні вже є газ. Ще трохи – і він піде в наші будинки без труб  і ми позбудемося своїх будинків. На цей час на території села вже горять 15 газових факелів. Люди дуже стурбовані тим, що перестали відбирати газ. Газ треба відбирати",  зазначив на комісії сільський голова Биткова Василь Вінтоняк. 

Заступник голови облради Ольга Галабала зауважила, що в цей самий час на тому ж родовищі без жодних проблем працює видобувна компанія "Укргазвидобування". 

Екологічна комісія проголосувала за те, щоби розглянути питання газовиків на сесії обласної ради, звернутися у Держгеонадра і передбачити спеціальні умови як соціальний додаток до дозволів на розробку родовища. 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: