fbpx

У Чикаго відбулося дефіле українських дизайнерів – UaModna Fashion Show-2016. ФОТО

Суспільство 13:10, 16.08, 2016

У галереї Українського Інституту Модерного Мистецтва відбувся показ мод – UaModna Fashion Show - 2016. Ця щорічна подія збирає багатьох шанувальників моди та краси в США.

UaModna організовує покази колекцій українських дизайнерів, починаючи з 2013 року. Всього в Чикаго відбулося чотири покази і один – минулого року в Сакраменто, Каліфорнія. Також заплановані цього року в Сіетлі, штат Вашингтон, та Монреалі, Канада.

Цього року було показано шість колекцій, дві з яких – українських дизайнерок в США  Надії Бундзяк з Чикаго (бренд дитячого одягу "ta Fleur") та Іри Лисої з Нью-Йорка (бренд LYSA, art project PANTELYK).

Три етнічні колекції були представлені брендами з України – "Синій льон" (м. Дніпро), "Тетяни Палій" (м. Львів) та "Тетяни Щурової" (м. Дніпро). А новинкою стала участь неукраїнського дийзанера, а саме – бренду OTO Turkina з Молдови. Розкішні сукні від дизайнерки Олеї Туркиної, розписані ілюстраціями її батька художника – Олега Туркіна, стали справжнім хітом вечора.

Колекцію "Синій льон" зустріли з ентузіазмом, пам’ятаючи показ 2015 року, який закривали довгі сукні дніпровського бренду. Цього разу були представлені переважно короткі яскраві плаття.

Зацікавили глядачів і "петриківські" елементи у вишивці від Тетяни Щурової.

Натомість богемні образи представила Іра Лиса. Значно стриманіша присутність етноелементів, важкі керамічні прикраси, ткацтво, вінтажні зачіски – знаковий почерк українки з Нью-Йорка. Її роботи кардинально відрізнялися від попередниці Тетяни Палій з рясною, насиченою вишивкою, сучасним кроєм багатьох образів. А закривали показ сукні Олеї Туркіної.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: