fbpx

У День Хрещення Русі сотні тисяч москвичів святкують Ураза-байрам

Суспільство 10:31, 28.07, 2014

Сотні тисяч мусульман здійснили святковий намаз у головній мечеті Москви на честь свята Ураза-байрам.

Голова Ради муфтіїв Росії Равіль Гайнутдін привітав віруючих з настанням одного з двох головних днів у житті мусульман і відзначив, що із закінченням посту Рамадан віруючі відчувають найбільшу повноту віри і богобоязливості. "Ми виконали один з п'яти обов'язкових стовпів перед Аллахом та ісламом і тепер відчуваємо найбільшу радість. Радість за те, що виконали свій обов'язок і змогли протягом місяця пройти випробування своєї віри, своєї волі", – сказав муфтій, пишуть Вести.

З настанням свята Ураза-байрам російських мусульман також привітав Президент Росії Володимир Путін. "Одне з головних, значущих для мусульман свят Ураза-байрам знаменує завершення священного місяця Рамадан, звертає віруючих до духовних і моральних витоків ісламу. Споконвіку він відзначається звершенням добрих справ і турботою про нужденних, уособлює прагнення людей до самовдосконалення", – йдеться в тексті поздоровлення.

Згідно з традицією, в Ураза-байрам влаштовують трапезу з багатим частуванням, яку прийнято розділяти з родичами, друзями, сусідами будь-якого віросповідання і національності, і головне – проявити милосердя до голодних і знедолених.

На спільну молитву в мечеті столиці, за оцінками муфтія Москви і Центрального регіону Альбір Крганова, збираються прийти понад 230 тисяч осіб. Тому міська влада Москви виділила в різних районах додаткові майданчики для проведення масових урочистостей. 

Нагадаємо, українці сьогодні святкують День Хрещення Київської Русі.

Фото: мережа Тwitter

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: