fbpx

У депутата-регіонала Ігоря Халаменди відібрали землю в Рибному

Суспільство 14:44, 17.03, 2015

Апеляційний суд Івано-Франківської області задовольнив скаргу прокуратури і скасував рішення Тисменицького суду, згідно з яким ділянка в Рибному залишалася за Ігорем Халамендою.

Як повідомляв КУРС, ще у квітні 2005 року підприємць, власник Центрального продуктового ринку Івано-Франківська, депутат міської ради Ігор Халаменда (відомий у місті за прізвиськом Бура) викупив в Івано-Франківської обласної профспілки працівників підприємств "Прикарпаття" базу відпочинку у лісі поблизу села Рибне Тисменицького району. У липні того ж року Рибненська сільська рада надала йому землю під цими приміщеннями площею 3,03 га в оренду на 49 років з правом викупу. На цій ділянці депутат встиг облаштувати приватне обійстя. 

У 2011 році прокурор Тисменицького району звернувся у суд в інтересах ДП "Івано-Франківське лісове господарство" про визнання недійсним договору оренди та повернення земельної ділянки. Одним з аргументів прокурора було те, що орендовані землі належать до лісового фонду, а отже, Рибненська сільрада перевищила свої повноваження, передавши їх в оренду.

Процес тягнувся майже півтора року. Зрештою, суд скасував рішення сільради, визнав недійсним договір оренди та зобов’язав Халаменду повернути землю постійному лісокористувачеві – ДП "Івано-Франківське лісове господарство". 

Депутат звернувся до суду з проханням переглянути рішення, оскільки з’явилися нові обставини у справі. Зокрема, адвокат Халаменди представив документи про те, що спірна земля належить до земель Рибненської сільської ради, а не до земель "Івано-Франківського Держлісгоспу".

Тож суд скасував своє попереднє рішення та повернув землю Ігорю Халаменді.

Однак прокуратура оскаржила рішення Тисменицького районного суду в апеляційному суді Івано-Франківської області.

Сьогодні колегія суддів Апеляційного суду задовольнила скаргу прокуратури й скасувала рішення Тисменицького суду, який залишив ділянку за Халамендою. 

Згідно з рішенням суду, ділянка належить ДП "Івано-Франківський лісгосп" і не може бути вилучена. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: