fbpx

У Долині активісти вимагали відставки голови РДА. ВІДЕО

Політика 11:47, 07.03, 2018

Мешканці міста Долина вимагають відставки голови райдержадміністрації Юрія Мазура. Для цього днями люди вийшли під стіни тутешньої РДА. Кажуть, через недбале керівництво пана Мазура Долинський район опинився у вкрай критичному становищі.

"Розвал медичної галузі. Відсутність госпітального округу. А ще прийняття на роботу непрофесійних людей. Наш район знаний тим, що тут нафтова промисловість. Тридцять років назад тут було повно качалок нафти. Нині ж галузь повністю розвалена. УБР закрито. Тисяча робітників залишились без роботи", – говорить учасниця пікету Наталія Костів. 

Обурює людей й хамське поводження голови РДА з громадянами, які приходять до нього на прийом. Пояснити ж людям свої дії Юрій Мазур не зміг. Був у  відрядженні. Тож розібратися у ситуації взявся керівник апарату Івано-Франківської обласної держадміністрації Роман Маланій, який приїхав до обурених долинян.

"Так, я, безумовно, проти того, що він це робить. І при будь-яких обставинах вважаю, що так не повинно бути. Думаю, в цьому випадку його поведінка є неправильною. Але як юрист я маю вислухати дві сторони",  говорить Роман Маланій.

Після цього люди попрямували на сесію Долинської міської ради. Для депутатів вони спільно з активістами партії "РУХ НОВИХ СИЛ", які підтримали мітингувальників, підготували звернення до Президента із закликом добровільно піти у відставку та до ВР з проханням невідкладно прийняти Закон "Про Президента України та припинення його повноважень". У сесійній залі депутати висловилися "за". 

"Підтримуючи позицію громади Долинщини з метою розбудови демократичної та правової держави, ми звертаємось до Президента з закликом добровільно піти у відставку. До Верховної Ради з проханням невідкладно прийняти Закон "Про Президента України та припинення його повноважень". Та розпочати процедуру розслідування дій Порошенка під час перебування його на посаді Президента України", – виступив громадський активіст Руслан Мельник

Координатор партії "РУХ НОВИХ СИЛ" в Івано-Франківській області Тетяна Пришляк зазначила, що активісти озвучили те, що нині говорить суспільство. 

"І після наших маршів 18-го лютого ми побачили, наскільки потужний спротив суспільства. Наскільки воно радикалізоване. І те, що каже ваш голова, що нам не треба третього Майдану, – ми ще не завершили другий. Нам треба завершити Революцію Гідності". 

Попри це депутати Долинської міськради звернення не підтримали. Тим часом під стінами тутешньої адміністрації намет "ЗА ІМПІЧМЕНТ". Тут активісти РНС збирали підписи від невдоволених долинців.  А їм є що сказати:

"Зарплати малі, підвищення комунальних послуг. Інфраструктури взагалі немає. Я незадоволений взагалі владою. В нас молоді взагалі нема, всі поїхали за кордон", – сказав мешканець Долини пан Василь.

"Я 25 років прожив на Півночі. Всі свої активи привіз в Україну, збудував мале підприємство, в мене 20 людей працює. Я сплачую податки. Але вже так закрутили гайки – давлять середній клас, малий бізнес", – додав ще один мешканець Долини, учасник пікету пан Василь. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: