fbpx

У Долині менше 7% водіїв користуються ременями безпеки

Суспільство 09:46, 05.11, 2016

Активісти Віктор Загреба та Андрій Коман на замовлення Долинської міської ради провели комплексного дослідження безпеки дорожнього руху у місті Долина.

Активісти проаналізували усі дорожньо-транспортні події, зареєстровані на території Долини у 2013, 2014, 2015 роках та за перші 7 місяців 2016 року.

Всього за цей період у Долині зареєстровано 149 ДТП, що складає середній показник 3,5 ДТП на місяць. Справжня кількість ДТП є більшою, оскільки традиційно значна частина випадків врегульовується без виклику поліції за взаємною згодою учасників. За досліджуваний період в аваріях в межах міста було травмовано 21 особу і двоє осіб загинуло.

В рамках дослідження було проведено заміри швидкості руху автомобілів вздовж коридору траси Н-09, зокрема на двох ділянках на в'їздах до міста. На одній з них, в районі перехрестя вул. Д. Галицького з вул. Чкалова, яке є небезпечним місцем, заміри було проведено в обох напрямках руху. Всього було знято показники швидкості з 477 автомобілів, що перебували у безперешкодному русі. Для вимірів використовувався електронний прилад "Візир".

1

Як видно з діаграми, закріплений в законодавстві швидкісний режим де-факто не дотримується. Частка автомобілів, що не дотримувались режиму швидкості 60 км/год, склала майже 90%.

Також під час дослідження безпеки руху в Долині було виміряно фактичний рівень користування ременями безпеки на території міста. Дослідження методом спостереження охоплювало водіїв усіх автомобілів, крім рейсових автобусів, що проїждали по досліджуваних вулицях у випадково обраний період замірів (вибірка=522). Спостереження відбувалися в двох локаціях – на просп. Незалежності (поблизу міської ради) та вул. Міцкевича (біля виїзду з кільця).

2Усереднений показник користування ременями безпеки в Долині склав 6,9%. Дослідження показало значну розбіжність між двома обраними точками підрахунку, що може бути пояснено значною долею транзитного транспорту на трасі Н-10, водії якого більш схильні користуватися пасами безпеки, ніж місцеві мешканці. На трасі Н-10 показник склав 10,74%, в той час як на проспекті Незалежності в центрі міста лише сім водіїв із 252 користувалися ременями безпеки (що складає 2,78%). Для порівняння, в Івано-Франківську цей показник складає 14,87%

З детальним звітом комплексного дослідження безпеки руху у Долині можна ознайомитися за посиланням >>>

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: