fbpx

У Долині засудили чоловіка за ухилення від мобілізації

Суспільство 12:59, 26.11, 2015

У Долині чоловік ухилився від призову за мобілізацією через те, що боявся за майбутнє своєї сім`ї.

Чоловік 11 травня 2015 року пройшов військово-лікарську комісію у Долинському ОМВК на предмет придатності до військової служби. Згідно з довідкою комісії, був  визнаний придатним для проходження військової служби та цього ж дня отримав повістку про виклик у військовий комісаріат на 09.00 год. 12 травня 2015 року для подальшого відправлення його у військову частину для проходження військової служби.

Однак підсудний до військкомату не прибув. На судовому засіданні свою вину визнав повністю та пояснив, що в нього на утриманні є неповнолітня дочка. Він дійсно отримав повістку та був попереджений про кримінальну відповідальність за ухилення від мобілізації. Однак після цього він злякався за майбутнє своєї сім’ї і вирішив ухилитися від мобілізації.

Так, Долинський районний суд визнав його винним за ст. 336 КК України (ухилення від призову за мобілізацією) та призначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України суд вирішив звільнити обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням, визначивши йому іспитовий строк два роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: