fbpx

У Долинській районній лікарні відкрили відділення гемодіалізу

Здоров'я 18:10, 22.05, 2017

У відділені обладнано п'ять ліжок, де процедуру гемодіалізу проводитимуть для 24 хворих із хронічною нирковою недостатністю.

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук зазначив, що відкриття відділення забезпечить ефективне лікування жителів Долинщини, Рожнятівщини та міста Болехова.

“Розвиток медичної галузі Прикарпаття посідає чільне місце у роботі обласної влади, – підкреслив очільник Івано-Франківщини.  Цьогоріч завдяки консолідованим зусиллям та чітко окресленим пріоритетам нам вдалося відкрити ряд медичних закладів та нових відділень. Відкриття відділення гемодіалізу у Долині дозволить наблизити медичну допомогу хворим з нирковою недостатністю жителям цього і сусідніх районів”.

За словами заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Миколи Стовбана, щорічно в області проводиться до 60 тисяч процедур гемодіалізу. З державного бюджету на розхідні медичні матеріали у поточному році спрямовано кошти у вигляді медичної субвенції на суму понад 71 млн грн.

Як зазначив головний лікар Долинської ЦРЛ Мирослав Вакалюк, наразі у відділені обладнано п’ять ліжок, де  процедуру гемодіалізу проводитимуть для 24 хворих із хронічною нирковою недостатністю. Згодом заплановано доукомплектування відповідним обладнанням ще трьох ліжок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: