fbpx

У франківській галереї ЧЕЧ стартувала "Арт-Торговиця". ФОТО

Культура 12:45, 14.05, 2018

Ініціатива ЦСМ – Центр сучасного мистецтва Івано-Франківська – влаштував у галереї ЧЕЧ виставку-продаж картин та інших мистецьких об'єктів.

Відкриття виставки "Aurum місця" проекту "Арт-Торговиця" відбулося вчора. Сьогодні в галереї ЧЕЧ починають торги.

Можна буде придбати праці франківських художників, різноманітних за естетикою, концепціями, якістю, вартістю, розмірами. Це Заборський, Самборський, Яновський, Яремак, Білик, Погрібна, Нищук, Єфіменко, Парфьон, Панчишин, Мулик, Іздрик, Хміль та інші. 

Однією з робіт виставки є іронічне відео художника, режисера Театру ляльок Ростислава Котерліна – "Next to Giotto", 2017. Це робота про авторів робіт "Aurum місця".

"Іронічні відео про художників та про тих, кому найбільше потрібна їхня діяльність, – колекціонерів (друга частина, тут відсутня). Відзняті у Падуї та Венеції сюжети про "мистецький процес" на тлі вікових пам’яток культури тішать своєю невимушеністю та легкістю й дозволяють з незвичного ракурсу подивитися на те, що приховується за таємницями творення", – радять куратори виставки. 

Також у програмі "Арт-Торговиці", що проходить цього тижня в галереї, лекція про стріт-арт – 16 травня о 20.00.

"Франківські малюнки по стінах не репрезентують культури стріт-арту, не вписуються в публічний простір, є випадковими, вирваними з контексту зображеннями, що не вступають в діалог з оточуючою архітектурою.
Тішить, що переважна більшість малюнків на стінах виконана без дотримання відповідних технологій, сподіваюсь, неякісними фарбами, тому за пару років погода зробить своє – облагородить те, що ми бачимо нині, а з часом і змиє наніц. Не погоджуєтеся? Посперечаємося!" – анонсують дискусію в галереї сучасного мистецтва організатори.

Програма акції "Арт-Торговиця" передбачає інтерактивне спілкування публіки з митцями, лекторій та дискусії з приводу різних виявів сучасного мистецва у Франківську. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: