fbpx

У франківській поліклініці №4 запрацював новий рентген-апарат. ФОТО

Здоров'я 16:37, 04.04, 2018

Сьогодні в Івано-Франківській поліклініці №4 запрацював новий рентген-апарат. Його попередник прослужив закладу понад 40 років, був вже морально й технічно застарілим.

Головний лікар поліклініки Таїсія Єрьоміна розповіла, що через старе обладнання робота цілого відділу не була повноцінною. Новий рентген може видавати дані в режимі онлайн. Таким чином знімок виводиться безпосередньо на екран і доступний одразу лікарю. Апарат розраховано на 2 робочі місця – лікаря й лаборанта.

Крім того, апарат облаштований сухим принтером і відпадає потреба у цілій лабораторії для проявлення. Також знімок можна скопіювати на накопичувач. Для нового апарата відремонтували рентгенкабінет.

Протягом двох років у поліклініку №4 вже закупили обладнання для фізкабінету, УЗД та спеціальні датчики.

Як зауважила начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко, за останні два роки інакше подивились на медицину. Раніше її фінансували за залишковим принципом. Тепер же це один з пріоритетних напрямків для міста.

Аналогічний рентген невдовзі з’явиться в поліклініці №3, нове обладнання в поліклініці №1, УЗД та інша техніка в пологовому будинку, очікує поповнення сучасним устаткуванням і дитяча лікарня та поліклініка.

Руслан Марцінків неодноразово наголошував, що оновлення медичних закладів є постійно відкритим для міста питанням. Він переконаний, що навіть найкращий лікар не може якісно надавати свої послуги без відповідного обладнання.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: