fbpx

У франківській поліклінці №5 запрацював рентген-апарат за 6 000 000 гривень

Суспільство 17:21, 05.06, 2019

Сьогодні в міській поліклініці №5 відкрили новий рентген-кабінет. Для цього закупили сучасний рентгенівський апарат вартістю 6 мільйонів гривень та капітально відремонтували приміщення.

Про це повідомляє пресслужба міського голови. 

Руслан Марцінків наголосив, що левова частина фінансування на ремонт та обладнання – з міського бюджету, але колектив теж долучився коштами зі спецфонду, які заробили за медогляди.

"Раніше ми працювали на старому рентгені, родом з 70-х років. Новий апарат на кілька рівнів вищий за технічними параметрами. Рентгенограма – це запорука правильної діагностики. Новий апарат гарантує високу роздільну здатність зображення, видає знімок у цифровому форматі, що дуже зручно для пацієнта. Також зменшується час опромінення та діагностики", – зауважила лікар-рентгенолог Інна Семаків.

Та додала, що в день у поліклініці рентген проходить 30-40 людей, тому нова техніка була вкрай актуальною.

"Кожна поліклініка має те обладнання, якого найбільше потребує. Такий же рентген закупили для МП №3, зараз готуємо для нього кабінет. Поступово оновлюємо технічну базу всіх поліклінік, аби франківці отримували якісну діагностику", – підсумував Руслан Марцінків.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: