fbpx

У Франківському драмтеатрі відбудеться прем'єра мюзиклу "Гуцулка Ксеня". ФОТО, ВІДЕО

Культура 13:36, 26.12, 2018

29 та 30 грудня на 18.00 Франківський драмтеатр запрошує містян переглянути прем'єру мюзиклу "Гуцулка Ксеня".

Про прем'єру розповіли журналістам на сьогоднішній прес-конференції у Франківському драмтеатрі та показали репетицію вистави.

Режисером вистави є керівник театру Ростислав Держипільський. Музика з оперети Ярослава Барнича набуде у цьому мюзиклі нового звучання завдяки аранжуванню головного диригента театру Богдана Ткачука.

Хореографію поставив головний балетмейстер театру Дмитро Лека. Усі танцювальні номери побудовані на елементах сучасної хореографії, але зберігають при цьому автентичний український лейтмотив. 

За сюжетом, у 1936 році до Ворохти прибувають зі США українські емігранти, щоб знайти молодому хлопцеві наречену в Карпатах. Батько заповідав йому мільйон доларів, але за умови, якщо він знайде на історичній батьківщині "свідому українку" і одружиться з нею.

Виконавицею головної ролі у мюзиклі стала молода актриса Валерія Мочарська, студентка Львівського національного університету ім. І. Франка. Ростислав Держипільський розповів, що цю роль повинна була зіграти акторка драмтеатру Олеся Пасічняк, але вона завагітніла.

У виставі задіяні два склади акторів. Зокрема, головну роль зіграють актори драмтеатру Сергій Лазановський та Олег Деркач. Також у мюзиклі задіяні провідні актори театру: Олексій Гнатковський, Галина Баранкевич, Надія Левченко, Ольга Комановська та інші.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: