fbpx

У франківському озері на Товарній продовжує гинути риба

Суспільство 13:56, 18.07, 2018

Сьогодні зафіксували новий факт загибелі риби у водоймі на вул. Товарній в Івано-Франківську. Робоча група ще вивчає причини загибелі риби.

За фактом масової загибелі риби у водоймі на вул. Товарній створено робочу групу у складі фахівців з головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, ДУ "Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України", відділу ДСНС, управління з питань надзвичайних ситуацій МОР та ДПО, управління Державного агентства рибного господарства у Івано-Франківській області. Вчора робоча група разом із представниками поліції провели обстеження водойми.

Як повідомив заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій МОР та ДПО Михайло Ковбас, під час обстеження 17 липня взяли на лабораторні дослідження проби води та мертвої риби. Наразі результатів аналізу ще немає.

"Водойма, де трапився цей випадок, – це колишня пожежна водойма Лісокомбінату. Створена робоча група на місці події працює щоденно. Вчора вилучили 8 кілограмів мертвої риби, сьогодні також виїхали на місце події, де виявили новий факт її загибелі. Фахівці працюють над визначенням причин та обставин. Про хід та результати отриманих лабораторних досліджень будемо повідомляти. Мертву рибу вивозимо регулярно за фактом", – каже Ковбас.

Нагадаємо, вчора мешканці вулиць Красівського та Товарної забили на сполох – у водоймі почала гинути риба. Люди підозрюють, що стався прорив каналізації і у водойму потрапили фекалії.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: