fbpx

У франківському "Сільпо" продають хвору рибу. ФОТОФАКТ

Суспільство 14:47, 24.12, 2016

Рибу з крововиливами продають у супермаркетах "Сільпо" в центрі міста та на Мазепи.

Фото в соціальній мережі Фейсбук опублікувала журналістка КУРСу Наталія Кушніренко.

"Що з цією рибою – її продають у "Сільпо" біля ринку. Вся в крововиливах і з вилупленими очима. Вона безпечна?"  поцікавилась журналістка.

В коментарях під фото вона також додала, що таку ж рибу продають у "Сільпо", яке знаходиться на вулиці Мазепи. В коментарях користувачі Фейсбуку радять не купляти рибу та припускають, що це краснуха коропових риб.

Довідково:

Краснуха (Аеромоноз) – інфекційна тяжка хвороба коропових риб, яка характеризується запаленням шкіряного покриву, крововиливами, виразками, асцитом, інфекційною черевною водянкою, єрошінням луски, витрішкуватістю, бактеріальною геморагічною септицемією, серозно-геморагічним дерматитом, екзофтальмом, гніллю хвоста і плавників, глибоким некрозом м'язів, гідратацією м'язової тканини та всіх внутрішніх органів.

Краснуха коропових риб належить до одного з найпоширеніших захворювань ставових риб, яке завдає значної шкоди рибництву. Розвитку хвороби сприяють щільна посадка та травмування риб, ослаблення резистентності їх організму і несприятливі умови в ставках.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: