fbpx

У Франківську 13 підприємців вже подали заявки на розміщення літників

Суспільство 10:46, 11.03, 2015

В Івано-Франківську починають розглядати заявки підприємців на розміщення літніх майданчиків. Попри спроби громади обмежити розміщення наметів біля шкіл і культових споруд, відповідні зміни до Положення про порядок розміщення літніх торгових майданчиків влада не внесла.

Про це йшлося на засіданні постійної депутатської комісії міської ради з питань промисловості, підприємництва, стратегічного розвитку міста, інвестицій та туризму.

"Вийшло сонце – і підприємці вимагають літників",  зазначив голова комісії Олександр Бубен.

Начальник управління торгівлі МВК Олег Ганчак повідомив, що до управління із заявками на розміщення літників вже звернулися 13 підприємців. Десяток заявок комісія вже розглянула і передала на розгляд міськвиконкому як такі, до яких нема зауважень з боку департаменту архітектури. 

Як нагадав Ганчак, минулого року із заявками на літні майданчики в управління торгівлі звернулися 152 підприємці. Тоді задовольнили 106 заявок. 

Олександр Бубен поцікавився, чи враховані зауважаення і пропозиції до положення про порядок розміщення і облаштування літників в Івано-Франківську, які депутати і громадськість висловлювали минулого року. Як виявилося  ні. 

"Були пропозиції обмежити розміщення літників поблизу шкіл, культових споруд і пам'яток архітектури,  пояснив Ганчак.  Але не внесли, бо для цього мали би пройти громадські слухання. А взагалі, немає прописаного механізму. А от від підприємців до управління торгівлі виконкому не надходило жодних письмових заяв про зміни до Положення. А це вимога, щоби їх розглядати і вносити". 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: