fbpx

У Франківську 20-річний чоловік вкрав скутер, припаркований біля одного з вузів

Суспільство 16:09, 24.11, 2016

​До Івано-Франківського відділу поліції із заявою про крадіжку звернувся 22-річний мешканець Богородчанського району. Потерпілий повідомив про те, що невідома особа викрала його скутер.

Поліцейські спільно із власником затримали лиходія, який намагався втекти. Правоохоронці встановили, що до крадіжки причетний 20-річний мешканець Тисменицького району, інформує СК ГУНП в Івано-Франківській області.

З’ясували, що парубок, проходячи повз один із вищих навчальних закладів, що в обласному центрі, побачив залишений без нагляду припаркований скутер. Він відтягнув чуже майно на сусідню вулицю, там до зловмисника підійшли двоє чоловіків, яким той хотів, не відкладаючи, продати скутер, проте був виявлений заявником, а в подальшому затриманий поліцією. Зловмисник уже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Свій вчинок пояснив складним матеріальним становищем. Речовий доказ вилучено та буде повернуто власникові.

Наразі підозрюваного затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та вирішується питання про оголошення підозри та обрання міри запобіжного заходу.
За вчинення протиправних дій щодо зловмисника розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої. Проводиться слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: