fbpx

У Франківську 250 багатодітних сімей звернулися по соцдопомогу. ВІДЕО

Суспільство 10:45, 17.04, 2019

Сьогодні на обліку у департаменті соцполітики Івано-Франківської міськради загалом перебуває понад 14 тисяч одержувачів державних соціальних допомог.

Це – виплати, пов’язані не лише із народженням, усиновленням та вихованням дітей. А також – малозабезпеченим, інвалідам, сиротам та позбавленим батьківського піклування і тим, хто з певних причин не має права на пенсію, йдеться у сюжеті ТРК "Вежа".

У базі Департаменту соцполітики також – понад дві тисячі внутрішньо переміщених осіб. Майже 4 сотні таких сімей щомісяця отримують від держави грошову допомогу. Втім, гроші – не аргумент, відзначають у мерії. Коли на протилежних вагах – бажання бути на рівні із суспільством

Якщо у сім’ї виховується троє і більше дітей віком до шести років – на кожну із них гарантована додаткова щомісячна грошова допомога у розмірі прожиткового мінімуму. Таке рішення Кабміну вступило у дію з початку місяця. Департамент соцполітики в Івано-Франківську уже отримав майже 250 відповідних заяв від багатодітних сімей.

Матерям-героїням разом із присвоєнням поважного статусу також належить одноразова грошова винагорода у розмірі 10-ти прожиткових мінімумів.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: