fbpx

У Франківську активісти пропонують побудувати велодоріжку поруч із залізничним мостом

Суспільство 17:12, 07.08, 2015

Активісти спільноти "Вело-Франківськ" запропонували створити велодоріжки на вулиці Галицькій та переобладнати залізничний міст.

Найактивніші велосипедисти Івано-Франківська пропонують покращити інфраструктуру міста, створивши нові велодоріжки та розмітки на дорогах.

Окрім Набережної, планують створити велодоріжку і на вулиці Галицькій, щоб з’єднати центр міста з мікрорайоном Пасічна. Учасник "Вело-Франківська" Мирослав Федорків розповів, що ця вулиця для велосипедистів була проблемною давно.

"Проект Галицька починався з мрії. Це починалося з того, що ми купили велосипеди і нас ставало більше. Ми знали, як це все є в Європі. З мрії ми почали робити візуалізацію", – зазначив Мирослав.

Вони розробили візуальний проект Галицької, як і Набережної. І на сьогодні питання стоїть за фінансуванням втіленнях цих ідей.

Активісти розглянули можливість переоблаштування моста на Пасічну на вулиці Галицькій, однак тут зіткнулися зі складнощами. До стрибка курсу валют розглядався проект з ремонту моста разом із естакадами аж до Клузова. Вартість таких робіт обходилась у понад 600 мільйонів, а на сьогодні це коштувало би близько 1,5 мільярда. Ускладнюється це ще й тим, що такі роботи фінансуються виключно з державного бюджету.

"Місто такого зі свого бюджету не потягне", – кажуть активісти.

Читати також: Івано-Франківськ хочуть перетворити у велостолицю України

Однак проблема добирання людей із приміських сіл, які працюють в Івано-Франківську, залишається актуальною. Вони змушені багато об’їжджати та користуватись громадським транспортом.

Активісти пропонують інший вихід із ситуації – побудувати поруч із залізничним мостом пішохідно-велосипедну доріжку. Річ у тому, що цей міст задумувався для двох колій, але побудували лише одну, а опори залишились широкими. Тож основа для нової пішохідно-велосипедної доріжки є.

"Тут все вже готово. Потрібно лише  консольну конструкцію. Тут є чотири прольоти. Це те, що зможе потягнути міський бюджет", – пояснив Мирослав Федорців.

Автори захоплені ідеєю, адже далі йде відремонтована нещодавно вулиця Сагайдачного, де залишається зробити велодоріжку.

Окрім цього, планується створення велодоріжок на вулицях Франка, Коновальця, Вагилевича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: