fbpx

У Франківську будують сучасний стадіон за стандартами УЄФА. ФОТО

Спорт 08:19, 14.05, 2017

Стадіон зі штучним покриттям для футболу споруджують на території міського парку – поруч з івано-франківським стадіоном "Рух".

"Скоро в Івано-Франківську здійсниться ще одна спортивна мрія. Триває будівництво сучасного футбольного стадіону хет-трик на території міського парку (поблизу стадіону "Рух"). Проект реалізує УЄФА спільно з нашим містом та областю. Чекаємо з нетерпінням відкриття!" – прокоментував фото в мережі міський голова Руслан Марцінків. 

Нагадаємо, два роки тому міськрада виділила ділянку 1,5 га біля "Руху" для реалізації проекту УЄФА.

Сучасний футбольний стадіон споруджується за кошти УЄФА. Гроші на будівництво виділили в рамах програми "HatTrick". Ще в 2012 році в Україні стартувала частина проекту, розрахована на чотири роки. Протягом цього періоду в кількох містах, зокрема й у Івано-Франківську, мали збудувати спортивні арени. Федерація футболу України отримала для цього 3 млн євро інвестицій, а також до 1,5 млн так званих солідарних виплат за успіхи в розвитку футболу.

Франківський стадіон має бути стандартним – 105 на 68 м, зі штучним покриттям, місткістю до 1000 посадочних місць, з адмінспорудою, освітленням і парковкою. Призначення – для дитячо-юнацького та аматорського футболу.

 

 

 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: