fbpx

У Франківську діти намалювали графіті в пам'ять про загиблих на горі Карачун прикарпатських правоохоронців

Суспільство 13:42, 01.06, 2015

Великі літери "Слава Україні" і вертоліт, як пам'ять про загиблих в ньому прикарпатських правоохоронців поблизу гори Карачун, що на Донеччині, намалювали діти на стіні подвір'я УМВС України в Івано-Франківській області.

Автори графіті – учасники проекту "Дослідники" та вихованці дитячого центру соціально-психологічної реабілітації, що в Івано-Франківську. До такої акції, ініційованої працівниками кримінальної міліції у справах неповнолітніх УМВС в області, долучилися і представники громадської організації "Тепле місто", зокрема, Віталій Грех. Заходи відбулися за матеріальної підтримки та допомоги проекту реформування кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні, що реалізовуються на території Івано-Франківська.

Юні художники знають, що відбувається в нашій країні, знають про вертоліт, в котрому загинули правоохоронці поблизу гори Карачун, що на Донеччині. Тож з наївними поглядами, щирими посмішками, але часом такими дорослими думками втілювали у життя патріотичне графіті.

"В такий спосіб вирішили провести час із дітьми, зацікавити їх, змінити їм обстановку, вони все відчувають, що відбувається. Дослідники часто беруть участь у різноманітних акціях. А щодо вихованців реабілітаційного центру, це – діти, котрі, на жаль, опинилися в складних життєвих обставинах. Ми намагаємося приділяти їм багато уваги, придумуємо різні розваги, але у кожного із них своя особлива історія. До центру вони потрапили за різних обставин. В когось батьки, влаштовуючи своє особисте життя, не займаються вихованням сина чи доньки, інші – зловживають спиртними напоями. Тож намагаємося робити все для того, щоб було цікаво дітям, а водночас займаємося їхнім вихованням",  розповідає начальник кримінальної міліції у справах неповнолітніх УМВС України в області підполковник міліції Алла Лемчак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: