fbpx

У Франківську для переселенців проводять психологічні консультації та тренінги

Суспільство 14:06, 28.06, 2014

В приміщенні готелю "Бандерштадт" для біженців із Сходу України івано-франківські громадські активісти провели психологічний тренінг у групі для адаптації в нових умовах.

Тут люди з Краматорська, Слов’янська, Маріуполя. Веде тренінг керівник психологічної служби Майдану в Івано-Франківську Наталя Чаплинська.

«Людям треба адаптуватися  фактично в інших умовах життя, в іншій частині країни, де інша ментальність», – коментує кореспонденту КУРСу Наталя Чаплинська.

Вона і її команда волонтерів проводять особисті психологічні консультації для переселенців. Наталя Чаплинська каже, що не усі біженці однаково можуть адаптуватися в нових умовах.

«Як кому вдається, є різні моменти. Це пов’язано з особистими речами, з ментальністю, з віросповіданням. Є багато речей, які комусь легко даються, а в когось з ними виникають труднощі. Найбільше звертаються з сильними емоційними переживаннями, бо частина сім’ї залишається там (в зоні АТО – авт.). Люди в постійній тривозі, в стресовому стані», – говорить тренер.

Наразі волонтери зробили наголос на роботі з дітьми і проводять загальні психологічні тренінги в групі для соціальної адаптації. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: