fbpx

У Франківську до нового навчального року ремонтують заклади культури. ВІДЕО

Суспільство 07:23, 03.08, 2018

Дитяче дозвілля з комфортом. В Івано-Франківську чималі кошти спрямовують на сучасний ремонт позашкільних навчальних закладів. В мерії запевняють, за два роки вдалося зробити більше, ніж за часи незалежності України.

Із власним сайтом, затишними залами та поміняними вікнами cвоїх маленьких відвідувачів приймає міська центральна бібліотека для дітей. Тут кажуть, дитина приходить не тільки за цікавими книжками, а й за новими враженнями. Тому в бібліотеці традиційно відбувається майстер-класи, діє дитячий ляльковий театр f lля найменших облаштовані спеціальні ігрові куточки, йдеться у сюжеті ТРК "Вежа".

Нині бібіліотеку відвідують понад 3,5 тисячі школярів. У дирекції кажуть, це не обов'язково діти із даного мікрорайону, адже в місті діє єдиний електронний квиток.

Дочекалося цьогоріч ремонту і старовинне приміщення 3-ої музичної школи. Зокрема, відремонтували коридори та близько чотирьох десятків навчальних кімнат. Замінили вікна, наново змонтували стелі та освітлення. Не чіпали лише автентичну підлогу.

Наразі ремонти в 3-ій музичній школі ще не завершені. У капітальних планах – повністю відбудувати тут концертний зал. До слова, приміщення 3-ої школи – одне із старожилів міста. Його звели в 1900 році як “Ювілейний заклад імені Франца Йосифа I для старців та калік”. З нагоди 50-річчя перебування на престолі цісаря.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: