fbpx

У Франківську перед Великоднем до кладовищ запустять додаткові автобуси

Суспільство 10:12, 16.04, 2019

Щоб франківці до Великодня могли прибрати могили родичів, в мерії обіцяють наступного тижня запустити додаткові маршрути до кладовищ.

Про забезпечення перевезень мешканців під час Великодніх свят до кладовищ доповів сьогодні на оперативній нараді у міського голови заступник начальника управління транспорту та зв’язку Андрій Гіглюк.

Зокрема, з 22 по 26 квітня маршрут №55 додатково їздитиме до кладовища у Чукалівці. У свякові дні 27-30 квітня до цвинтаря курсуватимуть комунальні маршрути №55 та №41К.

Маршрут №55 «Крихівці – АС-2» (10 автобусів) курсуватиме до кладовища з 9:08 до 17:13 год. 

Маршрут №41К «Каскад – Онкодиспансер» (6 автобусів) 27-30 квітня курсуватиме до міського кладовища відповідно до своїх графіків вихідного дня.

Також, на численні звернення мешканців, до міського кладовища курсуватимуть маршрути №37 та №38. А 27-29 квітня маршрут №38 з 10:00 год. продовжено до Дем’янового Лазу.

Окрім цього, з вокзалу регулярно ходитимуть приміські автобуси сполученням "Івано-Франківськ – Чукалівка".

Мер звернувся до франківців, шоби поприбирали могили на цвинтарі, оскільки КП "Міська ритуальна служба прибирає лише загальну територію цвинтаря.
"Саме поховання є власністю розпорядника могили і чіпати його комунальники не мають права. Не можемо втручатися, бо виникають конфлікти"- сказав директор комунального підприємства Андрій Хруник. 
"Отак ходиш по цвинтарю, бачиш, як негарно захаращено. Хоча б раз на рік поїдьте на цвинтар, зробіть на могилі порядок, – звернувся міський голова Руслан Марцінків до містян. – Спеціально для цього місто дає з понеділка до суботи наступного тижня транспорт".
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: