fbpx

У Франківську другий рік поспіль успішно працює школа кераміки. ФОТО

Культура 18:40, 10.05, 2018

За сприяння народного депутата України Олександра Шевченка в Івано-Франківську уже другий рік поспіль успішно працює школа кераміки.

Її очолює Володимир Рожнов – гончар, волонтер і керівник БФ "Франківський опір". За словами митця, у майстерні, яка займає частину Музею Небесної Сотні, дітлахи створюють справжні дива.

"Ми працюємо із глиною. Гончарство, ліпка, розпис на кераміці – ці заняття  розширюють світогляд, розвивають чутливість до природи, світу і людей", – каже Володимир Рожнов.

Заняття у школі кераміки уже відвідали близько чотирьох сотень дітлахів із Івано-Франківська та інших міст України. Працюють тут і безкоштовні класи для дітей із малозабезпечених сімей.

"Дуже дякую за можливість вчитись створювати прекрасні речі зі шматочка глини. Гарна школа, сучасні та зручні гончарні кола та відмінна глина. Взимку у приміщенні тепло та затишно", – прокоментувала заняття у школі гончарства Галина Баглик.

Народний депутат України Олександр Шевченко переконаний: українська духовність та культура починаються саме з таких шкіл.

"Школа гончарства формує у дітей любов до мистецтва, розвиває уяву, вчить створювати із холодного шматка глини неймовірні речі. Це поєднання минулого та сучасного. Якщо змалечку привчати дітей до того, що ми – унікальна нація з багатими традиціями, то наша культура процвітатиме. А через культуру відродиться держава", – наголосив Олександр Шевченко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: