fbpx

У Франківську екс-голова однієї із ДВК від Зеленського відмовлявся віддати печатку

Суспільство 18:46, 28.03, 2019

Колишній голова дільничної виборчої комісії №260881 в Івано-Франківську 28 березня відмовлявся віддати печатку, через що дільнична виборча комісія не могла отримати бюлетені. В окружній виборчій комісії виник конфлікт.

Про це повідомили у прес-службі ОПОРИ.

"Ну що ви з мене хочете? Не маю я печатки",  говорить на відео, яке оприлюднено на місцевому сайті, колишній голова ДВК №260881 Олександр Морговський.

На питання, де ключ від сейфу, екс-голова ДВК відповідає: "Там, де треба".

Голова ОВК №83 Олександра Петрик у коментарі ОПОРІ повідомила:

"Олександр Морговський виконував обов’язки голови ДВК до 25 березня. Став головою за квотою кандидата у Президенти Володимира Зеленського. Потім довірена особа кандидата зробила заміну й головою ДВК стала інша людина. Однак Олександр Морговський не погоджувався з цим, тому не передавав ані печатку, ні ключі від сейфу, ні виборчу документацію. Сьогодні він прийшов, бо ДВК мала отримувати бюлетені. Ми викликали правоохоронців. Ключ від сейфу, печатку й документи він мав з собою. І – передав їх, про що є акт передачі".

Тимчасова виконувачка обов’язків завідувача сектору комунікації ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області Тетяна Іванюк у розмові з ОПОРОЮ зазначила:

"Справді, близько 13.00 надійшло повідомлення про порушення виборчого законодавства. А саме – що колишній голова ДВК відмовляється передавати печатку новому голові комісії".

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, однак інформація станом на той момент вже не підтвердилася.

"У разі, якби екс-голова ДВК наполягав на неправомірному зберіганні печатки та документації ДВК, можна було б говорити про ознаки порушення статті 357 Кримінального кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження)",  зауважує координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРИ в Івано-Франківській області Богдан Морикіт.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: