fbpx

У Франківську фінансова піраміда обдурила пенсіонерку на 8 тисяч гривень

Суспільство 09:59, 06.06, 2014

За позовом прокуратури міста Івано-Франківська до ТзОВ «Укр Фін Стандарт» та ПрАТ «Страхова компанія «Вусо» судом визнано недійсним договір про надання безвідсоткової грошової позики та зобов’язано повернути пенсіонерці 8 тисяч 305 грн., які жінка сплатила за цими договорами.

Шляхом введення в оману «кредитори» уклали з жінкою договори про надання безвідсоткової грошової позики в сумі 100 тисяч гривень. Поряд з цим, їй нав’язали староховий поліс вартістю 750 гривень. 
Сплативши на рахунок цього товариства понад 8 тисяч гривень, за 9 місяців очікування бажаної позики пенсіонерка так і не отримала. Щоб захисти свої права, жінка звернулася до прокуратури.  
Прокуратура з’ясувала, що свою роботу нечесні підприємці здійснювали без передбаченої законодавством ліцензії. Аферисти залучали кошти за схемою піраміди. З охочих отримати кредит формували групи, а видати безвідсоткову позику обіцяли тому учаснику, який внесе найбільшу суму. Втім, за умовами договору, жодної гарантії на отримання учасником передбачено не було. 
Щоб захистити пенсіонерку від псевдо-фінансистів, прокуратура міста Івано-Франківська звернулася до суду, який повністю задовольнив позовні вимоги та зобов’язав ТзОВ «Укр Фін Стандарт» та ПрАТ «Страхова компанія «Вусо» повернути жінці кошти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: