fbpx

У Франківську Галина Григорук презентувала серію витончених картин "Балет". ФОТО

Культура 20:59, 10.06, 2018

У п’ятницю, 8 червня, в івано-франківській фортечній галереї "Бастіон" відкрилася чергова персональна виставка живопису "Балет" асистентки кафедри загальної практики (сімейної медицини), фізичної реабілітації та спортивної медицини ІФНМУ Галини Григорук. Картини, представлені на експозиції, об’єднує одна тема – балет.

На виставці представлені 16 полотен, які авторка створила протягом зими 2017-2018 років. На всіх зображені витончені балетні танцівниці. Це нова тема для живопису Галини Григорук. Досі художниця була відома своїми пейзажами та натюрмортами, інформують на сайті медуніверситету, пише Галка.

За словами Галини Григорук, вона є шанувальником балету, за можливості відвідує балетні вистави у Львові та Києві, була і на виставі дитячої балетної школи, яка відкрилася в Івано-Франківську. Тож не дивно, що вона вирішила присвятити цьому мистецтву цілу серію полотен.

"Душа людини завжди прагне чогось особливого, святкового, а балет – це завжди свято, свято мистецтва, танцю, дуже урочисте, прекрасне, – говорить авторка. – Артисти балету – це витончені люди, які багато працюють над собою, але коли люди дивляться балет, то буквально затамовують подих і можуть оцінити їхню майстерність і перенестися в світ легкості, гармонії, краси і грації".

На відкриття виставки зібралися друзі, колеги та знайомі Галини Григорук. Такий балетний живопис викликав справжнє захоплення в глядачів, і люди жваво ділилися своїми враженнями від картин. Свою думку сказав і наставник авторки художник Любомир Худяк.

"Танцівники балету важко працюють над собою, щоб досягнути такої досконалості, так само створення цих картин було непростим для Галини Григорук, і це варте поваги, – каже Любомир Худяк. – Дорога до краси пролягає через багато сумнівів і переживань. Анатомічні фігури – це досить складно, і наша художниця показала, що вона пройшла цей шлях. Відбулась зміна теми, своєрідне оновлення. Бажаю автору і надалі цієї легкості, наснаги!"

Під час відкриття виставки слово взяла директор наукової бібліотеки ІФНМУ Мирослава Татарин, яка запросила авторку виставити свої роботи в читальному залі бібліотеки. Тож живопис викладача ІФНМУ згодом може з’явитися у стінах рідної Alma Mater. А виставка в "Бастіоні" триватиме до 24 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: