fbpx

У Франківську громадські активісти аналізували реформи уряду

Політика 07:39, 05.03, 2015

У громадському ресторані "Urban Space 100" представники громадських організацій Івано-Франківська та області обговорили хід реформ в країні, зокрема децентралізацію та посилення контролю громади за владою.

Організатором вчорашнього заходу став Український незалежний центр політичних досліджень (УНЦПД). Під час обговорення порушували питання децентралізації країни, територіально-адміністративної, судової та освітньої реформ.

На думку модератора круглого столу голови УНЦПД Максима Лациби, реформи стають можливими тільки тоді, коли збігається низка чинників.

"Коли громадський інтелектуальний ресурс виписує проект, суспільство підтримує його і до цього додається політична воля лідера, реформи впроваджуються у реальне життя. Зараз ми дуже часто стикаємося з браком експертів, компетентних у конкретній галузі та здатних виписати проекти рішень", – зазначив Максим Лациба.

На питання, як саме можна провести заміну старих, вписаних у корупційні схеми чиновиків на нових, спробував запропонувати відповідь активіст з Івано-Франківська Ігор Ткач.

"Засадничим принципом функціонування всієї державної системи є принцип справедливості. Сама заміна старих чиновників на нових і молодших нічого не дає. Молоді можновладці, повні сил та креативного потенціалу, значно швидше здатні налагодити нові корупційні схеми. Реформу треба починати не з заміни чиновників виконавчої влади, а саме з реформи судів та заміни суддів. Справедливість судочинства стане відправною точкою для всіх подальших дій. За судом треба реформувати прокуратуру, а вже потім МВС та, врешті, інститути виконавчої влади", – зазначив Ігор Ткач.

Український незалежний центр політичних досліджень також планує проведення подібних круглих столів в інших областях.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: