fbpx

У Франківську хочуть повернути витверезник. ВІДЕО

Суспільство 13:31, 20.06, 2018

У мерії Івано-Франківська хочуть повернути місту витверезник. Точніше, чиновники називають його "кризовим центром".

Такий заклад планують облаштувати на вулиці Млинарській на другому поверсі будівлі, у якій розташований Дім нічного перебування. Все для того, аби мати куди прихистити людей у стані важкого алкогольного або наркотичного сп'яніння. Про цю проблему часто наголошували у Муніципальній варті, йдеться в сюжеті "Каналу 402".

"Стан буває дуже різний. Одні просто вирубаються і лежать, інші – включають "режим Джекі Чана" чи ще когось, і звичайна "швидка" не завжди може з ними справитись, мусить бути присутні поліція. Це дуже складно  наводити з ними порядок",  розповідає керівник Муніципальної варти Богдан Кухарук. 

У таких людей можуть бути проблеми зі здоров'ям, а медзаклади не зобов'язані їх госпіталізувати, тому у кризовому центрі працюватимуть медики різних галузей. Вони зможуть оцінити стан здоров'я нетверезих і за протреби скерувати їх на необхідне лікування. 

Щоправда, коли саме у місті облаштують витверезник, невідомо. Приміщення належить поліції, тому нині посадовці ведуть перемовини, щоб передати його місту. Сподіваються, що там вдасться облаштувати до 20 ліжко-місць. Скільки коштуватиме це, в мерії ще не рахували, але припускають, що може обійтися бюджету у сотні тисяч гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: