fbpx

У Франківську Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла студентам про євроінтеграцію

Суспільство 13:49, 18.03, 2019

Сьогодні в Івано-Франківську віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілась зі студентами та візьме участь у регіональній конференції в межах інформаційної кампанії "Євроінтеграція: сила можливостей".

Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла, що з інформаційною кампанією їздить до усіх регіонів України, щоб підкреслити можливості, які дає Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. За словами віце-прем'єрки, це вже відчутно. У кожному регіоні знаходяться люди, які вже користуються перевагами Угоди.

"Я переконана, що нам за ці 5 років вдалося багато зробити, вже можна констатувати досягнення у багатьох сферах. Але це не означає, що всі задуми досягнуті. Хочу нагадати, що Угода про асоціацію  це найбільша і найамбітніша угода, яку коли-небудь Євросоюз підписував з третьою країною. Тому вона передбачає перетворення близько 80% законодавства та впровадження його в Україні",  пояснює Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Додає, що ці зміни стосуються усіх сфер економіки та життя в Україні. В Уряді прийнятий детальний поетапний план реалізації Угоди, моніторингу та оцінки її виконання.

"На жаль, в деяких речах ми відстаємо. На це є різні причини. На жаль, не приймаються закони, яки би розблокували дії в деяких напрямках. Деяким міністерствам не вистачає професійності, кадрового забезпечення для того, щоб пропонувати рішення", – зазначає посадовець.

Наразі виділили чотири пріоритетні напрямки, в яких першочергово будуть втілюватися зміни: енергетика, цифровий ринок, митне законодавство, свобода, юстиція і безпека.

1

Також відкриті великі можливості для студентів.

"Україна вже давно користується студентськими можливостями. Маємо також серйозну підтримку НАТО до наукових і прикладних розробок",  додала Климпуш-Цинцадзе.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: