fbpx

У Франківську Марина Порошенко оцінила колекції етноодягу на показі "Край.Ка". ФОТО

Стиль життя 16:08, 10.11, 2018

Вчора за підтримки Українського культурного фонду в Івано-Франківську відбувся фестиваль етномоди "Край.Ка Дизайн". На дійство завітала дружина Президента України Марина Порошенко.

Участь у модному показі взяли представники обласної та місцевої влади, поціновувачі сучасного дизайнерського одягу, створеного в етномодерному стилі.

Унікальні сукні та костюми з етномотивами глядачам представили прикарпатські дизайнери, торгові марки, фірми та представники навчальних закладів. Зокрема, Оксана Бейлах, Яна Кас’ян, "Вуставка", Центр професійно-технічної освіти № 1 та багато інших, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Варто підкреслити, що проект "Край.Ка Дизайн" цього року отримав грант для власного розвитку від Українського культурного фонду, який очолює Марина Порошенко, набравши 86 балів зі ста.

Переглянувши колекції, Марина Порошенко подякувала дизайнерам Івано-Франківщини за створення національного вбрання у етномодерному стилі, збереження спадщини Гуцульщини, відродження давніх самобутніх традицій.

"Я з неабияким задоволенням переглянула колекції прикарпатських дизайнерів та хочу подякувати їм за розвиток сучасної української моди, її популяризацію та підтримку національного виробника", – зазначила Марина Порошенко.

Додамо, що всі дизайнерські колекції створені виключно з натуральних тканин за унікальними ескізами та з використанням неординарних оздоб, прикрашених авторськими орнаментами.

Як писав КУРС, вчора до Івано-Франківська приїхала дружина Президента, Голова Ради Благодійного фонду Петра Порошенка Марина Порошенко. Перша леді презентувала національний проект "Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації", який Фонд реалізує у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: