fbpx

У Франківську майбутні правоохоронці вчилися знешкоджувати вибухівку. ФОТО

Суспільство 08:50, 31.03, 2017

На факультеті № 3 Національної академії внутрішніх справ України в Івано-Франківську працівники вибухотехнічної служби ГУНП в області спільно з кінологом навчали майбутніх правоохоронців розшукувати та знешкоджувати вибухонебезпечні предмети, проводити огляд місця події зі службово-розшуковою собакою та провели навчальні вибухи.

Інспектори вибухотехніки ВТВ ГУНП в Івано-Франківській області Роман Дзібій та Андрій Геник спільно з старшим інспектором-кінологом Андрієм Попацою на запрошення керівництва навчального закладу провели навчальні заняття із курсантами та студентами факультету. Вони продемонстрували зразки пошукової та іншої спеціальної техніки, яка використовується при пошуку та знешкодженню вибухових речовин. Також розглянули типові ситуації, з якими стикаються на практиці, передає Сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Також фахівці пояснили порядок дій працівників поліції при виявленні вибухових пристроїв, заходи безпеки, особливості та принцип дії саморобних вибухових пристроїв. Курсанти могли самостійно випробувати ефективність роботи окремих спеціальних технічних засобів.

Інспектор-кінолог продемонстрував роботу службового собаки із виявлення вибухових речовин, наркотиків тощо, а також розповів курсантам про принципи та прийоми підготовки службових собак до виконання специфічних завдань, в т. ч. що стосується слідової роботи. На завершення занять з дотриманням усіх заходів безпеки провели навчальні вибухи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: