fbpx

У Франківську Млинівка руйнує єврейські могили

Суспільство 09:48, 05.04, 2016

В Івано-Франківську річка Млинівка підмиває могили на єврейському кладовищі по вулиці Ленкавського.

Про це на оперативній нараді повідомив директор КП "Міська ритуальна служба" Роман Микула.

Найбільшою проблемою підприємства є закриті кладовища, а саме кладовище по вулиці Ленкавського.

"Там тече річка Млинівка, коли вона розтікається, підтоплює все, – говорить Роман Микула.  Усі бачили, як там підмило паркан, уже підмиваються і могили єврейського кладовища".

Роман Микула неодноразово звертався до громадських організацій з проханням допомогти провести толоку на єврейському кладовищі. Але, за його словами, жодна організація до толоки так і не долучилася.

Працівники комунального підприємства намагаються справитись з цією проблемою самостійно. На підприємстві створена спеціальна мобільна група. У понеділок-вівторок комунальники працюють на своїх робочих місцях, а у середу, четвер та п’ятницю виїжджають наводити порядок на закритих кладовищах.

Також, за його словами, комунальники не можуть нічого робити з могилами, які підмиває річка, бо вони належать єврейській громаді.

Заступник міського голови Микола Вітенко зазначив, що єврейська община могла б більше робити для утримання могил на кладовищі.

"Якщо ми говоримо про розкопки біля кінотеатру "Космос", то єврейська община наполягає, а коли говоримо про утримання уже діючого кладовища, то єврейської общини не дуже видно",  сказав Микола Вітенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: