fbpx

У Франківську може з'явитися пілотна енергоефективна лікарня

Суспільство 17:02, 31.01, 2017

В Івано-Франківську з робочим візитом перебувають представники Німецького товариства міжнародного співробітництва "GIZ". Вони привезли до міста новий проект "Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях".

Метою проекту є енергетична модернізація лікарень для того, щоб вони могли використовувати ресурси більш ефективно, інформує прес-служба МВК.

Івано-Франківськ увійшов у фінальний відбір до участі. З трьох міст оберуть два для створення пілотних енергоефективних лікарень. Представники проекту переконані, що потенціал енергозбереження у лікарнях загалом високий, проте персонал часто не має необхідних ресурсів та знань, щоб його реалізовувати.

"Це новий проект, який лише починає реалізовуватися. Енергоефективність має величезне значення для України. Й наша ідея полягає в тому, щоб донести  лікарні повинні використовувати свої кошти на покращення медичних послуг, не на утеплення. Адже стрімке зростання цін на енергію обмежило сферу фінансових можливостей закладів охорони здоров’я. Адже застарілі елементи та технічні системи лікарень призводять до того, що деякі заклади витрачають до 20% свого бюджету на енергоносії. Ми хочемо змінити це",  зазначив директор проекту Грегор Брьонмдінг.

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що Івано-Франківськ має великий досвід співпраці в таких проектах. Зокрема, у співпраці з "GIZ" вже утеплено корпус Центральної міської клінічної лікарні, що на вулиці Мазепи.

"Питання енергозбереження є одним з найпріоритетніших для нашого міста. Тому ми раді, що маємо можливість реалізовувати проекти енергозбереження з різними партнерами. Особливо такої модернізації потребує наша сфера охорони здоров’я. Цього року вперше оплата комунальних послуг буде здійснюватися з місцевих бюджетів, тому питання економії є для нас дуже важливим", – зазначив Руслан Марцінків.

Та додав, що цього року в Івано-Франківську планують провести третій інвестиційний форум й головним акцентом на ньому стане саме енергозбереження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: