fbpx

У Франківську Муніципальна інспекція не може подолати стихійної торгівлі. ВІДЕО

Суспільство 10:55, 04.10, 2018

Стихійна торгівля на вулиці Мазепи перетворилася на фарс, бідкаються в Муніципальній інспекції. Упродовж року комунальники проводять рейди щодо несанкціонованого збуту сільгосппродукції та профілактичні бесіди, однак бажаного результату це не дає.

Муніципальний ринок, який розташований поруч, практично пустує, а пішохідні тротуари заповнені "молочкою" та городиною. Під час появи інспекторів жіночки спритно збирають товар. За лічені хвилини молоко, сир та сметана опиняються у клунках. Запевнять, торгують перший день і не знали, що це суперечить правилам благоустрою. Інші – огризаються, мовляв, вийшли на дорогу від матеріальної скрути, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Інспектори на слово не вірять, бо ж кожну господарку знають в обличчя. Кажуть, вони не лише порушують правила благоустрою, а й залишають після себе безлад: використані ящики, каміння та сміття. За місяць інспектори склали більш як десяток протоколів. Зізнаються, завжди намагаються йти на компроміс з порушниками.

Продавці, які торгують за облаштованими прилавками, підтверджують: збувати продукцію на тротуарі ефективніше, проте вони не готові нехнувати санітарними нормами та здоров’ям покупців заради виручки.

Думки іванофранківців розділилися. Попит спричиняє пропозицію, тож клієнти самі провокують стихійну торгівлю.

Муніципальний ринок підпорядкований Центру розвитку і рекреації міста. Тут кажуть, створили всі необхідні умови для належного збуту сільгосппродукції.

Після чергового рейду прилавки ринку наповнилися домашньою продукцією. Слідом за торговцями пішли і клієнти. Та це ненадовго, передбачають інспектори. Як тільки вони переходять на іншу точку, торговці з клунками повертаються на пішохідну зону.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: