fbpx

У Франківську Муніципальна варта за тиждень утилізувала 80 літрів самогонки і спирту

Суспільство 13:32, 19.09, 2017

В Івано-Франківську Муніципальна варта утилізувала близько 80 літрів самогонки і розведеного спирту, які розпивалися у громадських місцях.

Про це повідомив сьогодні на оперативній нараді в МВК керівник Муніципальної варти Івано-Франківська Богдан Кухарук.

За його словами, раніше в тиждень виливали близько 40 літрів неліцензованого алкоголю, а тепер ці обсяги подвоїлися.

"Ця галузь виявилась непідконтрольна нікому: ані міському відділу поліції, ані податковій, ні нам, ні патрульній поліції. Наш висновок – це основна причина такої кількості п’яних на вулиці, безхатьків, правопорушень на ґрунті вживання алкоголю тощо",  зазначив Богдан Кухарук.

Він також наголосив на проблемі вживання алкоголю неповнолітніми. Муніципальна варта днями зловила 15-річних підлітків, які розпивали горілку за столиком на території закладу біля Привокзального скверу о 4 годині ночі.

"Насправді людям байдуже, що підлітки вживають алкоголь. Людям байдуже, що хтось їм алкоголь продав,  обурився Кухарук. – Проблема в тому, що алкоголь купити вночі не складає жодної проблеми. Його можна знайти у місцях, які не ліцензовані для цього – це теж не проблема".

Міський голова Руслан Марцінків запитав, хто може закривати заклади, які без ліцензій продають алкоголь. Виявилося, що у місті немає уповноваженої служби.

"Ми можемо безкінечно складати протоколи за ст. 156, ч. 2 (Продаж алкоголю неповнолітнім). Це може тривати вічно, допоки не буде системного централізованого рішення про регламентування роботи тих магазинів, які здійснюють продаж алкоголю",  пояснив начальник Муніципальної варти.

Він також запропонував у цьому питанні вивчити досвід інших міст за кордоном або й в Україні. Марцінків підтримав ініціативу.

"Це насправді велика проблема, і всі про це знають. На БАМі працюють 30 точок. Є всі адреси, але ніхто не реагує,  додав Руслан Марцінків. – Ще можна звернутися до Податкової, щоб позбавити їх ліцензій. Та й все".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: