fbpx

У Франківську на мітингу Порошенка побились Нацдружини з поліцією. ФОТО, ВІДЕО

Політика 17:51, 19.03, 2019

Кілька десятків активістів "Національних дружин" прийшли на зустріч Петра Порошенка з франківськими виборцями з плакатами "Свинарчуків за ґрати!"

"Нацдружинники" і члени "Національного корпусу" прийшли на мітинг, коли на сцені виступав гурт "ТІК". Петро Порошенко до Івано-Франківська на цей час ще не приїхав. Вони кричали "Ганьба!" і вимагали в гучномовець покарати "свинарчуків, які наживаються на армії". 

 

Правоохоронці взяли пікетувальників у кільце та відтіснили від мітингу. Під час сутичок використовували сльозогінний газ. Поліція виштовхала пікетувальників подалі від сцени за кордон, утворений зі службових мікроавтобусів. 

1

"Нацдружинники" скандують "Разом і до кінця", а прихильники президента відповідають "Банду з міста!". 

За словами керівника Нацкорпусу в Івано-Франківську Сергія Сивачука, активістів начебто почали відштовхувати приїжджі тітушки. Вони ж використали перцеві балончики. У коментарі КУРСу Сивачук розповів, що Нацкорпус і далі проводитиме "мирну акцію".

"Нацкорпус пройшов між кордонами поліції, а тоді зліва на нас напали тітушки. Так сталось, що між нами опинились члени обласної спілки атовців, які в результаті теж постраждали. Одному в лице балончиком бризнули. Зараз атовці, Нацкорпус та поліція спільно домовились провести надалі акцію мирно", – сказав Сивачук.

2

На місці сутичок начальник обласної поліції Володимир Голубош.

Пізніше у промові Петро Порошенко заявив, що "Путін сьогодні з'являється не лише в образі терориста, обвішаного гранатами, чи бойовика з триколором, а часто маскується й готовий вигукувати навіть "Слава Україні!", щоб роз'єднати українців". Під час виступу Порошенка "нацдружинники" залишалися за поліцейським кордоном, вигукуючи час від часу "Ганьба!"

У прес-службі Нацполіції Івано-Франківщини повідомили, що під час масового заходу за участі Президента Петра Порошенка сталася сутичка між двома група осіб.

"Правоохоронці вчасно відреагували і припинили правопорушення, розмежувавши учасників конфлікту. Станом на 18:30 годину потерпілих немає", – повідомляють у поліції.

Також повідомляється, що із заявою до поліції звернувся журналіст, якому під час сутички розбили мобільний телефон.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: