fbpx

У Франківську на перехрестях встановлюють енергоощадні світлофори. ВІДЕО

Суспільство 10:26, 19.07, 2018

Яскраві, енергоощадні та з відліком часу – комунальники розповіли про нові світлофори, які встановлюють на вулицях міста.

За словами представників міськсвітла, нині взяли за правило монтувати сучасні пристрої. Завдяки діодним лампам їх краще видно, а секундомір додає зручності пішоходам, які бачать, коли перемкнеться світло, йдеться в сюжеті "Каналу 402". 

Такі світлофори вже встановили на перехрестях Бандери, Коновальця, Галицької, Василіянок та Івасюка. Далі ремонт запланований і в центрі міста. Щоб уникнути "транспортного колапсу", до регулювання руху у період заміни пристроїв залучать поліцію.

Окрім цього, КП "Івано-Франківськміськсвітло" замінили вуличні ліхтарі на енергоощадні на 10 вулицях, а також облаштували мережі – нові дроти значно міцніші на відміну від попередніх і готові витримати навантаження у разі негоди. 

Але в мерії переймаються освітленням пішохідних переходів. Цього року такі роботи заплановані на 15 об'єктах, а дійсно важливих ділянок у списку немає, як, наприклад, переходу біля "пасічнянського" моста.

Цього року на модернізацію систем вуличного освітлення, заміну світлофорів та інші роботи з міського бюджету планують спрямувати близько 10 млн грн. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: