fbpx

У Франківську на показі етноодягу замміністра культури розважив гостей грою на сопілці

Стиль життя 00:04, 28.08, 2014

На показі етнічного одягу в Івано-Франківську заступник Міністра культури Олександр Журавчак подарував квіти "Міс України-2013" Анні Заячківській та розважив гостей грою на сопілці.

У рамках проведення форуму української молоді діаспори "Франківськ-2014" в обласному центрі відбувся показ етноодягу.

Учасникам Зборів Свiтoвoгo кoнгресу украïнських мoлoдiжних організацій показали етнічний одяг Опілля, Бойківщини, Покуття, Гуцульщини та колекцію одягу від місцевої модельєрки Любці Чернікової.

"На Сході справжня війна ведеться, але мистецтво завжди переживало все", – сказала ведуча заходу міс України-2013 Анна Заячківська.

На показ етноодягу завітав заступник міністра культури України Олександр Журавчак та представники Івано-Франківської облдержадміністрації. До прикладу, за одним столом сиділи заступник голови ОДА Сергій Адамович, директор департаменту фінансів ОДА Галина Карп, начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак та начальник головного управління Державної казначейської служби в області Віра Смачило.

Після представлення колекцій заступник міністра подарував квіти ведучій заходу Анні Заячківській та розважив гостей грою на сопілці

"Тато мій чистий бойко, по маминій лінії я чистий лемко, а виріс на гуцульській музиці. Тому я хочу зробити маленьке музичне вітання", – сказав Журавчак.

Заячківська оголосила про проведення аукціону, на якому продали одне пальто з колекції Любці Чернікової за 1300 гривень. Ведуча сказала, що гроші підуть на потреби армії.

Нагадаємо, форум української молоді діаспори "Франківськ-2014" триває на Івано-Франківщині з 17 до 28 серпня. Як повідомляла прес-служба ОДА, бюджет форуму становить 230 тисяч гривень. З них  200 тисяч виділили в Міністерстві молоді та спорту, а 30 – управління молоді та спорту облдержадміністрації. Більшість коштів пішло на оплату житла та харчування учасників форуму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: