fbpx

У Франківську на Покрову урочисто присягнуть вихованці Прикарпатського військово-спортивного ліцею

Суспільство 12:57, 02.10, 2018

Цього року вперше новачки Прикарпатського військово-спортивного ліцею, що дислокується в Надвірній, складуть урочисту обітницю ліцеїстів у Івано-Франківську. Ця "присяга" також уперше стане частиною всеукраїнської "переклички" військових навчальних закладів України.

Урочиста "присяга" ліцеїстів Прикарпатського військово-спортивного ліцею є щорічною і поширюється на новобранців. У обласному навчальному закладі отримують загальну середню освіту і спеціалізацію учні від 8-го до 11-го класів, близько 400 молодих людей.

Дотепер свято відзначали у Надвірній в стінах ліцею. Цього року урочисті обітниці 150 учнів ліцею в неділю, 14 жовтня, на свято Покрови, вперше дадуть публічно – у Франківську, і на всю Україну. 

Урочиста клятва прикарпатських ліцеїстів стане частиною вседержавного свята Дня захисника України. В цей день святкування розпочнуться з "переклички" 14 обласних міст, де у військових ліцеях готують наймолодшу зміну захисників. 

Як повідомив КУРСу директор Департаменту освіти і науки ОДА Віктор Кімакович, участь в урочистостях у Франківську візьмуть чинні військовики, зокрема керівники військкоматів, представники Нацгвардії, військових частин Прикарпаття, а також міської та обласної влади.

"Відбудеться пряме включення і перегук, – зазначив Віктор Кімакович.  Після власне "присяги" пройде невеликий урочистий марш". 

Церемонія розпочнеться на площі біля пам’ятника Івана Франка о 9 годині в неділю, 14 жовтня.

Їй передуватиме День ліцею. Вже 13 жовтня в Надвірній розпочнуться заходи, приурочені до Дня захисника України та 23-ї річниці Прикарпатського військово-спортивного ліцею. Початок о 10 годині в приміщенні актової зали Прикарпатського ВСЛІ. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: